Codzienność bez glutenu – czy gluten jest faktycznie wrogi?
Czasami skorzystanie z porad dietetyka to optymalne rozwiązanie. Z jakiego powodu? Ponieważ na świecie pojawia się wiele mitów, jakie dotyczą jedzenia. Choćby mit odnośnie do glutenu. Wiele osób twierdzi, że gluten jest szkodliwy. Oczywiście, jest – problem polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Artykuły mleczne także są szkodliwe dla alergików. Skutkiem tego przed przemianami żywieniowymi należy zwrócić się po poradę do dietetyka, który zaleca różne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do profesjonalisty w dyscyplinie odchudzania, ponieważ nie chcą się potwierdzać że mają jakikolwiek problem. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda i, że szybko zdobędziemy ładną i szczupłą sylwetkę. Tymczasem prawda bywa totalnie inna i nagminnie nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje lub po prostu nie posiadamy siły na to, by stosować ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Najogromniejszym błędem jest stosowanie paru typów diet, jedna po drugiej oraz przerywanie ich po niedługim czasie oraz wracanie do starych nawyków żywieniowych. Z jakiej przyczyny? Albowiem organizm rozpoczyna przyzwyczajać się do tego, że stosowna ilość jedzenia zostaje mu odebrana, nie daje mu się kalorii w takiej liczbie jakby pożądał oraz rozpoczyna się bronić kiedy tylko jest ich mniej. gluten Ta obrona skutkuje znacznym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co spożyjemy będzie się odkładało w ciele, zwłaszcza, jeśli niespodziewanie zjemy zbyt niemało. To bazowy błąd odchudzających się, poprawniej w następstwie tego zacząć jedną długotrwałą dietę jednak nie zmieniać jej.
Zobacz filmik